Solasaippua on siirtynyt sivulle www.solasaippua.fi UUSI OMISTAJA!


Christiana Harlen Tmi Solavoima päivittää tätä sivustoa huhti - toukokuussa. Voit ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia info(at)solavoima.fi.Sola on aitoa käsityötä hellävaraisuuden, puhtaan luonnon ja eläinten hyvinvoinnin puolesta. Sola saippua kuuluu jokaiseen päivään: arkeen ja juhlaan. Se voi olla myös liikelahja, matkamuisto, tuliainen, häälahja...


SAIPPUAN SYNTYTARINA

Keskikesällä metsänkuningas kutsui metsänvaltiattaren luokseen. Hän laittoi Tapion pöydän koreaksi leivällä, hunajalla, hunajaviinillä, marjoilla ja metsänkukkasilla. Niin kaunis oli päivä, pöytä niin runsas ja niin vahva ja komea metsänkuningas, että Valtiatar rakastui. Metsänkuningas lupasi vaalia ja suojella Valtiatarta; joka taas lupasi tukea ja auttaa häntä.

He nauttivat pöydän antimista niin että he olivat tahmaisia hunajasta ja marjoista. Heidän saunoessaan Valtiatar pyysi metsänkuninkaalta rasvaa, kuningas kysyi: Miksi? Hän vastasi, että he tarvitsevat sitä tuleville vauvoille. Kuningas antoi vatsarasvastaan Valtiattarelle. Valtiatar otti lähdevettä ja tuhkaa saunapadan alta ja keitti niitä tulella. Päivän ollessa lopuillaan Valtiatar otti keitoksensa ja varastoi sen heidän kotiinsa. Tuli talvi, vauvat syntyivät ja kevät tuli jälleen. Lasten ensimmäistä kertaa saunoessa he käyttivät saippuaa heidän talviturkin pesuun.


MITÄ SAIPPUA ON

Saippuan perusaineet ovat rasva, lipeä ja neste, kemiallisesti ne yhdistyvät suolaksi. Alun perin saippuaa tehtiin eläinrasvoista. Saippuan valmistus tapahtui aina syksyn teurastuksen jälkeen, koska kaikki eläinten osat käytettiin tarkkaan hyödyksi. Lipeää saatiin tuhkasta, jätteistä, suurimpien lintujen ulosteista, samoin kuin ihmisen virtsasta. Neste saatiin Äiti-maasta. Lopullinen tuote oli pyykkisaippua, talon puhdistuksessa käytettävä saippua tai poski-peppu saippua. Kaikki riippui tekijästä, tekotavasta ja saatavista raaka-aineista. Glyseriini on luonnon aine, jota saadaan kun saippua tehdään rasvasta, lipeästä ja vedestä.

Puhdistusaineet syntyivät öljykaudella (kun öljyä alettiin pumpata maan uumenista ja käyttää teollisesti) ja toisen maailmansodan jälkeen. Ne ovat kemiallisesti tuotettuja ja löydät niitä suurimmasta osasta kaupasta ostetuista (ja osasta käsintehdyistä) saippuoista, puhdistusvoiteista, herkän/allergisen ihon saippuoista, partavaahdoista jne.


SUOMALAINEN LUOMUSAIPPUA

EU-maista vain Englannilla ja Ranskalla on luomukosmetiikkadirektiivit. Perussäännöt ovat: 95% aineista on luomusertifioitu, ei kovetettuja rasvoja, ei petrokemikaaleja, ei SLS eikä muita surfikantteja (surfecant), vain luomueläinrasvoja, ei eläinkokeita, ei GM tuotteita/aineita, ei tuoksuöljyjä.

Solan luomusaippua sisältää vain luomusertifioituja aineita ja noudattaa Englannin ja Ranskan luomukosmetiikka direktiivejä. Luomusaippua ja luonnonsaippua eivät ole sama asia, me valmistamme molempia!